RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Названо головні страхи Путіна у випадку масштабного наступу в Україні

Президент Росії Володимир Путін навряд чи зважиться на повномасштабну війну, тому що розуміє пов'язані з цим ризики.

Про це в інтерв'ю "Фактам" розповів радник президента України Володимир Горбулін.

За його словами, Путін розуміє, що повномасштабна війна може означати кінець не тільки для України і Росії, але і для всього світу.

"Путін любить життя. Він їздить в автомобілі по БАМу, літає в винищувачі, ловить рибу на Байкалі, до сих пір займається дзюдо. Він любить життя і любить себе. Він розуміє, що повномасштабна війна - це, може бути, кінець не тільки Україні і Росії, але і всій земній кулі, яка, до слова, і сама за рахунок цивілізації наближається до якогось закінчення... Ще один аргумент - наявність у України атомних електростанцій. Та й Курська, і Ростовська АЕС зовсім недалеко. Не думаю, що Путін незнайомий з Чорнобильською трагедією", - говорить Горбулін.

Додатковий аргумент проти російського наступу в Україні - ймовірні перебої з поставками газу в Європу.

"Наступний аргумент - наша транспортна газова система. Для чого всі ці "Північні потоки"? Якщо Путін почне з нами війну, цій енергосистемі кінець, і вся Західна Європа залишиться без газу. У січні 2006 року лише на одну добу припинили подачу газу, і то який галас піднявся", - відзначає аналітик.

Нагадаємо, докладніше про ймовірні плани Путіна читайте в матеріалі "Апострофа": Готовий віддавати території: Путін задумав неприємний обмін для України.