RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Захід може отримати велику війну з Росією: в Україні пояснили, де криється небезпека

Реалізація мирного плану Мінських домовленостей може викликати ще більший конфлікт з РФ, в який буде втягнута і Європа.

Про це "Апострофу" розповів політолог Михайло Басараб.

Він підкреслив, що Україна повинна отримати світ після перемоги, і цей світ повинен бути зі свободою.

"Наприклад, в 20-х роках ХХ століття Україна теж отримала світ, але чим закінчився цей світ і у що він вилився ?! Репресії, Голодомор, депортації, русифікація, знищення українського села - для Росії було дуже важливо знищити саме українське село. Тому , якщо ми зараз говоримо про те, що нам потрібен мир або свобода, то, безумовно, нам потрібен такий світ, після якого ми не втратимо свободу, закріпимо її ", - зазначив експерт.

Басараб впевнений, що світ через виконання Мінських домовленостей, принесе ще більшу війну, яка, можливо, перекинеться з території України на територію Європи.

"І це повинні розуміти всі наші західні колеги. Змусивши України до світу без свободи, вони отримають ще більшу війну, але цілком можливо, що з набагато більш негативними наслідками для себе. Тому зараз дуже важливо не втратити свободу, кожен день закріплювати свою свободу" , - додав він.

За словами політолога, сьогодні в світі не відбувається нічого такого, що дає підстави нам сказати, що Росія відмовиться від своїх агресивних планів - не тільки стосовно України, але і всього західного світу.

"Я не закликаю до ще більшої війни, я закликаю до більш реалістичного відношенню до подій на даний момент", - пояснив він.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа" Не тіште себе ілюзіями: Росія не відмовиться від агресивних планів - політолог.