RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Суд над Януковичем: озвучена його причетність до розв'язування війни

Оболонський суд Києва визнав винним колишнього президента України Віктора Януковича в складанні письмової заяви до президента Росії Володимира Путіна із закликом ввести російські війська в Україну.

Про це йдеться в тексті вироку, який в четвер, 24 січня, зачитав суддя Владислав Дев'ятко.

"Янукович 1 березня 2014 року, будучи громадянином України, з метою сприяння представникам Росії в порушенні суверенітету України, сподіваючись отримати преференції від влади Росії на подальше проживання в Росії і уникнути кримінальної відповідальності в Україні, для створення уявлення про легітимність дій представників влади і посадових осіб Збройних сил Росії, надання видимості законності вторгнення і окупації підрозділами ЗС Росії території України, а саме півострова Крим, усвідомлюючи протиправність своїх дейст ий, склав, підписав і звернувся із заявою до Путіна з проханням використовувати збройні сили Росії на території України, ніж надав іноземній державі - Росії - допомога в проведенні підривної діяльності проти України", - йдеться в тексті вироку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російські ЗМІ з посиланням на лікарів повідомили, що Віктора Януковича доставили в клініку в нерухомому стані з підозрою на травму хребта і коліна. Передбачається, що травму він отримав на одному з тенісних кортів в Підмосков'ї. Офіційного підтвердження ця інформація не отримала.

Також суд допитав Порошенка у справі про держзраду Януковича.. Крім того, в суді у справі про держзраду Януковича допитали Олександра Турчинова.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: Янукович