RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Україні вказали на "зраду" в справі Януковича

У справі Януковича забули про один важливий момент, який стосується не тільки державної зради екс-гаранта як такої, а й великої кількості економічних злочинів, про які чомусь забули.

Про це в інтерв'ю "Апостроф" розповів експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

"У мене є багато питань з цього приводу, зокрема, чому ми говоримо про державну зраду, але не говоримо про економічні злочини, до яких може бути причетний Янукович і члени його "сім'ї"?! Я пам'ятаю дуже добре, як багато нинішніх політиків розповідали про те, що де і які схеми знаходяться, де і як вони працюють, хто до цього причетний. Але чомусь після того, як вже відбулася зміна влади, про це ніхто не говорить, хоча можна було вести ці справи паралельно. Однак чомусь про це не говорять, і вибрали саме таку классифікацію його злочинів, як державна зрада", - говорить він.

Крім того, за його словами, є багато питань і по "посібникам" Януковича.

"Дійсно, немає позитивних судових рішень, деякі є, але це були, скажімо так, люди середньої або нижчої ланки. Очевидно, що ті схеми, які були побудовані, були дуже грамотно продумані і, можливо, їх треба було просто краще удосконалити і зберегти, ніж довести до якогось судового розгляду і їх розкрити і прикрити. Можливо, в цьому і є причина, що розслідування відбувалося так повільно. Насправді, 4,5 року - це такий термін, який мав би показати значні результати в розслідуванні порушень колишньої влади, особливо, розуміючи, що зараз вони особливого впливу не мають, навряд чи Януковича хтось може в парламенті послухати. Але все ж ми бачимо дуже повільний рух, а в деяких справах - взагалі повну тишу і безвідповідальність", - додає він.

Детальніше про найважливіші події політичного життя України, читайте в матеріалі "Апострофа": Фінал суду над Януковичем: довгий процес завершився "вчасно".