RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Стало відомо, що може змінити результати другого туру виборів президента

Дебати напередодні другого туру виборів президента України можуть стати вирішальними для одного з кандидатів.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель.

"На мою думку, може бути переломним момент другого туру, коли відбудуться повноцінні дебати. І дебати між двома кандидатами, якщо до них приєднається не тільки державне телебачення, а також комерційні канали першої лінії, я думаю, що ці дебати здатні поламати кампанію", - вважає експерт.

При цьому він зазначає, що обов'язковою умовою таких дебатів є їх формат, коли вони будуть проходити не як ток-шоу, а в так званому американському форматі.

"Я маю на увазі кілька раундів, які будуть присвячені чітко визначеній тематиці. Сьогодні ми дебатуємо про реформу децентралізації та її завершенні, про судову реформу, завтра відбувається друга серія дебатів - зовнішня політика, євроінтеграція, питання армії. Тобто кілька турів дебатів, мені здається, стануть переломними для виборців, тому що зараз відбувається перетікання голосів", - помітив експерт.

Він також зазначив, що зараз не можна сказати точно, хто саме з кандидатів потрапить до другого туру виборів.

"Думаю, у кожного з рейтингової п'ятірки кандидатів є шанс потрапити до другого туру і, більше того, шанси перемогти на виборах. Тобто все буде залежати від характеру кампанії, від того, чи відбудуться справжні дебати", - резюмував він.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Результат виборів в Україні може переломити несподіване об'єднання - гендиректор КВУ.