RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У Вінниці відбулися зіткнення між "Нацкорпусом" і силовиками: фото, відео

У середу, 27 березня, у Вінниці відбулися зіткнення між силовиками і прихильниками політичної партії "Національний корпус".

Про це стало відомо з відеотрансляції на каналі політичної партії "Нацкорпус" в Youtube.

Повідомляється, що активісти, серед яких були прихильники "Нацкорпусу" і представники місцевої Нацдружини, прийшли на організований у підтримку Петра Порошенка мітинг, щоб вкотре звернутися до президента з вимогою затримати організаторів корупційних схем в "Укроборонпромі". Загальна кількість учасників протесту становила більше півтисячі осіб.

Утім, на зустріч із президентом активістів не допустили. З опублікованого в мережі відеоролика видно, що як тільки люди наблизилися до сцени, силовики почали їх відтісняти. При цьому поліція активно застосовувала грубу силу, кийки та газові балончики.

За даними "Нацкорпусу", багатьох учасників акції у Вінниці побили, а деяких навіть затримали. Також повідомляється, що одному активістові силовики розбили голову.

У "Нацкорпусі" називають поведінку поліцейських у Вінниці фарсом, зауважуючи, що активісти, які з’явилися на зустріч із Порошенком, поводилися мирно, не даючи приводів для ескалації конфлікту.