RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У ЦВК зробили важливе зауваження щодо дебатів Зеленського і Порошенко

У ЦВК заявили, що дебати кандидатів у президенти будуть фінансуватися з держбюджету в тому разі, якщо вони пройдуть у Національній суспільній телерадіокомпанії України.

Про це повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії.

У ЦВК нагадали Зеленському та Порошенко про Закон "Про вибори Президента" і свою постанову від 5 травня 2014 року № 472.

"Теледебати проводяться в студії, оформлення якої не може містити агітаційних матеріалів на користь будь-якого з кандидатів", - відзначають в ЦВК.

Згідно з законом, встановлена дата проведення теледебатів - остання п'ятниця перед днем голосування між 19 і 22 годинами в прямому ефірі з його тривалістю не менше 60 хвилин.

Причому, згідно з твердженням Центрвиборчкому, дебати можуть бути проведені тільки в разі їх призначення. Однак до сьогоднішнього дня вони офіційно не оголошені.

"Важливість цих теледебатів є безперечною як з точки зору дотримання закону, так і з точки зору суспільного інтересу", - відзначають в ЦВК.

Тим часом, як підкреслює комісія, за свій рахунок кандидати можуть дебатувати де і коли забажають.

Як написав на своїй сторінці в Facebook голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія, "не встигли переговори початися, як встигли завершитися".

"Не знаю, якою буде відповідь кандидата Порошенко кандидату Зеленському, але коментар Суспільного буде наступним: "Панове кандидати. Дебати - за "Законом про вибори президента України". У студії Суспільного мовника. З модератором Суспільного мовника. За правилами Суспільного мовника", - написав він.

Нагадаємо, емоції українців в зв'язку з відеозверненням Володимира Зеленського до Петра Порошенка про дебатах, не вщухають.

Як повідомляв "Апостроф", українці очікують від можливих дебатів між Володимиром Зеленським та Петром Порошенко не змістовного діалогу, а сценку з чергового ток-шоу.