RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Це все маячня: стало відомо, як Україна фатально прорахувалася в боротьбі з Росією

Українські чиновники допустили один важливий промах в боротьбі з Росією та прорахувались в питанні скасування санкцій проти країни-агресора.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

"Про те, що санкції тимчасові і можуть бути скасовані, політики говорили останні два роки. Однак наші МЗС, Адміністрація президента, депутати говорили, що це все маячня і такого бути не може. Але санкції накладають в розрахунку на якийсь ефект, і якщо ми говоримо про санкції проти Росії, то вони не на 5-10 років, тому що для України це космічне майбутнє, а на найближчі роки", - впевнений він.

На підтвердження своїх слів він наводить ще один приклад.

"Давайте згадаємо гучні заяви у відповідь на будівництво "Північного потоку" кілька років тому, там було те ж саме. Питання: а чи є план "Б"? У наших політиків його ніколи немає. Вони самі придумують казку, в якій живуть, а коли щось йде не за планом, починається нервова реакція. І у підсумку - отримуємо ще більше проблем, ніж було", - проводить аналогію експерт.

До того ж Тишкевич висловив думку і про Мінські угоди, які також рано чи пізно зживуть себе.

"Що стосується Мінських угод, то з точки зору нормальної логіки, з цього процесу потрібно буде виходити - рано чи пізно. Давайте згадаємо мотивацію сторін, коли угоди укладалися. ЄС в особі Німеччини та Франції розглядали можливість створення "перепочинку", щоб Україна зосередилася на реформування самої себе, і коли вона стане сильнішою, знову повернутися до цього питання. Мотивація України теж зрозуміла - пам'ятаємо, в якому стані була армія. І завдяки Мінську виникла ситуація неможливості реалізувати проект "Новоросія". Тобто цей формат був вигідний усім з точки зору затягування часу, щоб отримати перепочинок", - додав він.

Детальніше про заяви Клімкіна на адресу ЄС і Росії, читайте в матеріалі "Апострофа": Досить просити: який сюрприз для Путіна готує Україна.