RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Розпуск Ради: стало відомо, підіграють чи Зеленському топ-політики ВР

Дострокові вибори до Верховної Ради вже не лякають більшість народних депутатів.

Про це повідомляє "Апостроф".

Проти розпуску Ради залишаються на сьогоднішній день близько 100-150 осіб. "За" - Юлія Тимошенко, яка, як кажуть, вже навіть готується збирати з'їзд своєї команди, як і "Оппоблок". Також, швидше за все, це відноситься до Бойко, йому після виборів президента можна вдало конвертувати свій результат. Багато мажоритарники теж "за" - це заощадить їм час і гроші. Крім того, на округах не встигнуть як слід розігратися їх конкуренти.

"Навіть велика частина БПП "за", тому що зараз Порошенко ще може конвертувати свої отримані майже 25% на виборах, а що буде восени - невідомо. Швидше за все, його рейтинг впаде, а зараз він, позбувшись найбільш токсичних людей в списку, зможе отримати непогану фракцію. Те ж саме і з Зеленським, зараз він зможе завести в Раду якомога більше своїх людей. "Проти" тільки велика частина "фронтовиків"", - зазначив один з позафракційних депутатів.

Виходячи з цього сценарій дострокового переобрання ВРУ вже бачиться оптимальним для більшості політиків. Однак поки немає комунікації для його реалізації. Якщо ж розпуску не відбудеться, Зеленському все-таки доведеться домовлятися з парламентом, але не за допомогою роликів, а формувати навколо себе більшість.

"Багато з тих, хто є його противником, зараз підтримали б його, вийди він до нас усіх відкрито. Ми ж не знаємо, що він насправді хоче. Виходить кіт в мішку, а ми хочемо поваги", - сказав один з парламентаріїв.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Зеленський проти Ради: як депутати хочуть переграти президента".