RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Кожен з нас - президент: головні цитати з інавгураційної промови Зеленського

У понеділок, 20 травня, новообраний президент Володимир Зеленський склав присягу глав держави, ставши офіційно шостим президентом України.

Після інавгурації Зеленський виступив зі зверненням до українців, в якому добряче покепкував з Верховної Ради, а на завершення взагалі оголосив про її розпуск.

"Апостроф" наводить головні цитати із промови президента.

Кожен з нас президент. Не 73 відсотки, які за мене голосували, а всі 100 відсотків українців. Це не моя, це наша спільна перемога.

Відсьогодні кожен з нас несе відповідальність за країну, яку ми залишимо своїм дітям. Кожен з нас, на своєму місці, зможе зробити все для розквіту України.

Ми обрали шлях до Європи, але Європа – не десь там. Європа ось тут (у голові, – "Апостроф"). І коли вона буде ось тут – тоді вона з’явиться і ось тут – у всій Україні.

У нас є і спільний біль. Кожен з нас загинув на Донбасі. Кожного дня ми втрачаємо кожного з нас. І кожен з нас – переселенець. І кожен з нас – заробітчанин. Але ми все це подолаємо! Бо кожен з нас – українець.

Нас 65 мільйонів. Так, не дивуйтесь – нас 65 мільйонів. Тих, кого народила українська земля. Українці в Європі та Азії, у Північній та Південній Америці, в Австралії і в Африці.

Усім, хто готовий будувати нову, сильну та успішну Україну, я з радістю надам українське громадянство. Ви повинні їхати в Україну не в гості, а додому.

Сувенірів з-за кордону не потрібно, привезіть, будь ласка, свої знання, досвід і ментальні цінності.

Ми повинні стати ісландцями у футболі, ізраїльтянами – в обороні рідної землі, японцями – у технологіях, швейцарцями – в умінні щасливо жити одне з одним, незважаючи на будь-які розбіжності.

І наше найперше завдання – припинення вогню на Донбасі … Я готовий на все. І я точно не боюсь ухвалювати складні рішення, я готовий втрачати свою популярність, свої рейтинги, і якщо буде потрібно – я без вагань готовий втратити свою посаду, щоб тільки настав мир. Не втрачаючи наших територій.

Не ми почали цю війну. Але нам цю війну закінчувати.

(переходить на російську, звертаючись до Москви) Я уверен, что прекрасным первым шагом для начала диалога, станет возвращение всех украинских пленных.

І Крим, і Донбас – це наша українська земля. Де ми втратили найголовніше. Це – люди.

(Знову переходить на російську) И пусть кто угодно раздает хоть по 10 паспортов, это ничего не изменит. Украинец – это не в паспорте. Украинец – это вот здесь.

Не буває сильної армії там, де влада не поважає людей, які щодня віддають життя за країну. Я зроблю все, щоб ви відчували повагу.

Потрібно не розповідати про стандарти НАТО, а творити ці стандарти.

Дозвольте мені процитувати одного американського актора, який став класним американським президентом: "Уряд не вирішує наших проблем. Уряд і є нашою проблемою".

І я не розумію наш уряд, який тільки розводить руками й каже: ми нічого не можемо зробити. Неправда. Можете. Ви можете взяти аркуш, взяти ручку і звільнити свої місця для тих, хто буде думати про наступні покоління, а не про наступні вибори!

Моє обрання доводить – громадяни втомились від досвідчених, системних, надутих політиків …

Ми збудуємо країну інших можливостей. Де всі рівні перед законом, де є чесні та прозорі правила гри. Одні для всіх. А для цього до влади повинні прийти люди, які будуть служити народу.

Президент – не ікона, не ідол, Президент – це не портрет. Повісьте туди (на стіни в кабінетах, – "Апостроф") фотографії своїх дітей і перед кожним рішенням дивиться в очі їм.

Я розпускаю Верховну Раду України 8-го скликання.

Протягом свого життя я намагався робити все, щоб українці усміхалися. Це була моя місія. Тепер я робитиму все, щоб українці, принаймні, більше не плакали.