RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Прем'єр-міністр України зробив гучну заяву про відхід у відставку: відео

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про те, що він подає у відставку.

Про це він повідомив на брифінгу в Києві.

"Уряд складає повноваження перед новообраною Верховною Радою України, а не перед новообраним президентом. Разом з тим я прийняв рішення подати у відставку одразу після чергового у середу засідання уряду", - сказав прем'єр-міністр.

Глава Кабміну також зазначив, що своїм рішенням про розпуск парламенту новообраний президент України Володимир Зеленський "взяв на себе всю відповідальність перед тими загрозами в майбутньому, які існують на порядку денному".

"Після того, як був обраний новий президент, я сказав про те, що усвідомлюю нові виклики і загрози, які стоять в майбутньому. І я запропонував президенту, парламенту, щоб ми спільно сформували новий порядок денний, і дуже швидко почали приймати рішення, які зроблять Україну сильнішою. Президент вибрав інший шлях", - заявив Гройсман.

"У новому парламенті я спільно зі своїми однодумцями сформую професійну команду, яка буде здатна служити державі і робити Україну успішною", - додав прем'єр.

На питання журналістів Гройсман відповідати не став.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, новообраний президент Володимир Зеленський під час своєї інавгурації заявив, що розпускає парламент. Детальніше про це рішення читайте в матеріалі "Апострофа": Розпуск Верховної Ради: перезапуск старої системи або нова криза в Україні.