RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Британський полковник розповів про новий спосіб боротьби України проти Росії

Україні необхідно знайти спосіб боротьби проти президента РФ Володимира Путіна в самій Росії. Тільки таким чином можна вирішити питання з Кримом і Донбасом.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив експерт з питань національної безпеки і оборони в Українському інституті майбутнього Глен Грант.

"Донбас, Азов і Маріуполь – це симптоми проблем. Ми маємо боротися із самою проблемою, а не з симптомами. Проблема – це Росія сама по собі і російське суспільство . І поки ми не знайдемо новий спосіб налаштувати російське суспільство проти Путіна в самій Росії, ми будемо йти тим же шляхом роками, допоки Путін не помре від старості. Треба абсолютно новий підхід до взаємодії з Росією. Нам треба припинити розмовляти з Росією різними мовами. Вони думають про те, що їх велич – це велич Радянського Союзу після Другої світової війни. У нас інша історія. Багато росіян є в інтернеті, за кордоном. Можна залучати тих, що в Ізраїлі, США, на Кіпрі. Але стратегії залучення російської діаспори зараз нема. А вони надсилають велику частину грошей до Росії – у кожного з них є бабуся. Так само треба зробити і з жителями Донбасу – переконати їх, що вони українці – не росіяни. Що Росія – це країна минулого, не майбутнього. Міністерство оборони не може впоратися з Росією – це боротьба з симптомом, а не причиною", - впевнений він.

За його словами, у України немає інших варіантів.

"У вас немає альтернативи – аби ви ідете з Росією лоб у лоб, використовуючи всі можливі засоби, або ви програєте, а Росія продовжує свої злочини, проходить із Азова у Чорне море і захоплює території шматок за шматком", - додає експерт.

Така лінія поведінки продиктована ще й тим, що Путін на даний момент не готовий відмовитися від своїх вимог.

"Наразі Путін не показує жодних ознак, що відмовиться від будь-яких своїх вимог. Полонені досі у в'язницях, росіяни переслідують татар у Криму. І нема знаків з російського боку взагалі, поки новий український президент не піде на компроміс. Але це важке і важливе питання, бо я не думаю, що країна згодна на компроміс. Можна було б сказати: "Ми визнаємо, що Крим ваш, лише облиште Донбас". І Путін може проголосити перемогу. Поки він користується підтримкою в Росії, ніхто нічого не зможе зробити. Жодна жорстока політика не гарантує жодних змін, бо президент не має жодного інструменту, як і армія зброї, аби розв'язати це питання. Вирішенням було б посилення збройних сил. Аби Путін втратив контроль над Азовським морем, а Україна захопила Керченський міст, тоді він подумав би, що робити. Те ж саме і на Донбасі – якби він побачив, що війська розбігаються і не здатні воювати", - каже Грант.

Детальніше про те, чому з Росією не можна йти на компроміси, читайте в матеріалі "Апострофа": Путін перемагає в Україні, поки ви чекаєте, що з неба щось впаде - Глен Грант.