RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

На гачку у США: названо серйозну небезпеку для "господарів" депутатів Ради

У разі екстрадиції Дмитра Фірташа в США, він може надати місцевим правоохоронцям багато цінної інформації про українських олігархів.

Про це "Апострофу" розповів аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

За його словами, Вашингтон зможе використовувати цю інформацію для тиску на українських політиків.

"Це можна буде робити безпосередньо, але, враховуючи, що велика частина українських парламентаріїв залежать від ФПГ, то для США більш логічно буде тиснути не на самих депутатів, а на їхніх господарів, тобто олігархів. А якщо олігархи наші будуть в чомусь незговірливі, аналогічні розслідування почнуться стосовно інших керівників ФПГ", - зазначає Тишкевич.

Результатом цього, на думку аналітика, може стати поява нового балансу сил в українській політиці.

"Таким чином, може з'явитися новий баланс сил, і якщо в Україні сформується незалежна від олігархів група політичних еліт, вона зможе вступити в діалог з США, щоб за допомогою американців вийти на новий формат політичного процесу з меншим впливом на нього наших олігархів. Щоб забезпечити захищеність своїх позицій, цілком можливо, що ФПГ почнуть думати про нові методи впливу на політику, тобто перехід до цивілізованого лобізму", - запевняє Тишкевич", - вважає експерт.

Детальніше про можливу екстрадицію Дмитра Фірташа і її наслідки читайте в матеріалі "Апострофа": Мінус Фірташ: що чекає українських олігархів.