RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Дефолт для України: на Заході пояснили, чи варто ризикувати

Україні не слід йти за прикладом Греції і оголошувати дефолт через зовнішні борги, оскільки це вкрай негативно позначиться на економіці країни.

Про це в коментарі для "Апострофу" сказав інвестиційний банкір Джованні Сальветті, коментуючи заяву бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться в дружніх відносинах з президентом України Володимиром Зеленським.

Він підкреслив, що оголошення дефолту значно обмежить потік інвестицій в Україну, що позначає зниження доходів бюджету і добробуту населення. Банкір підкреслив, що від офіційних органів влади в Україні він не чув підтримки ідеї оголошення дефолту.

"Президент і уряд країни вже дуже чітко висловилися на даний рахунок. Дефолт привів би до довгострокових негативних наслідків для України. Країні потрібен стабільний потік іноземних інвестицій, щоб підтримувати свій економічний розвиток. А дефолт відтермінував би такий потік на роки", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", на початку червня президент Володимир Зеленський назвав ідею українського бізнесмена Ігоря Коломойського про дефолт в Україні "чутками".