RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Путін готує дві пастки: розкрито підлий план Кремля щодо Донбасу

Президент Російської Федерації Володимир Путін готує для України дві пастки по Донбасу - у планах Москви будь-якими можливими способами "запхнути" ОРДЛО до складу України на своїх умовах.

Про це в своєму матеріалі для "Інформаційного опору" пише військовий експерт Юрій Карін.

За його словами, зараз в інформаційному просторі розгортається спецоперація російських спецслужб по реалізації даного плану.

"Основним "реалізатором"кремлівської ідеї в Україні є В.Медвечук, який за останній час розвинув бурхливу діяльність, спрямовану на створення іміджу "миротворця"... Що цікаво, буквально в той же самий час ватажки самопроголошених ДНР і ЛНР Д.Пушилін і Л.Пасічник одночасно закликали президента України В.Зеленського надати Донбасу "особливий статус", - зазначив Карін.

Він підкреслив, що перша пастка, яку готує Путін, - це те, що "Газпром" вимагатиме в разі повернення окупованих територій до складу України оплати за поставки газу туди з 2014 року. Крім того, на відновлення регіону будуть потрібні значні кошти.

"Але все-таки головна пастка в "другому шарі" кремлівського сценарію. Основне, невидима на перший погляд завдання, - будь-що добитися прямих переговорів України з ДНР і ЛНР, а це шлях до визнання "громадянської війни" в нашій країні", - додав Карін.

Експерт підсумував, що в цьому випадку Росія автоматично стає непричетною до війни в Україні, що призведе до цілого комплексу вирішених для Кремля питань, починаючи від санкцій Заходу через агресію щодо України і закінчуючи переформатуванням самої влади в Україні.

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін доручив підготувати "додаткові преференції" жителям окупованого Донбасу, які отримають російське громадянство.

Читайте також матеріал "Апострофа": Кінець буде один: що робити Зеленському з пропозицією Путіна.