RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як Україні протистояти Росії: на Заході дали чітку відповідь

Для того, щоб Україна могла ефективно протистояти агресії Росії, необхідно залатати всі існуючі прогалини у всіх сферах державного устрою.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив відомий британський журналіст Едвард Лукас.

"Україна повинна бути готовою діяти у відповідь, продемонструвати свою стійкість. Треба зробити транспортну, інформаційну й фінансову системи більш стійкими до нападів. Треба посилювати міжнародну підтримку, привертати увагу до військового тиску Росії у Азовському морі. Треба посилити інформаційні системи, щоб зникла російська пропаганда. Росія скуповує вплив через дружньо налаштованих до неї українських олігархів. Якщо Росія бачить слабину, вона намагається нею скористатися", - сказав він.

Також він дав пораду, яким чином українцям боротися з російською пропагандою.

"Не існує єдиного способу протидіяти російській пропаганді. Один із шляхів - поліпшення медіаграмотності. Як в Фінляндії - там вчать дітей розпізнавати пропаганду і піддавати інформацію, яку вони бачать, сумнівам. Треба підтримувати справжні медіа фінансово, щоб у фейкових було менше шансів", - додав експерт.

Детальніше про арсенал методів Кремля для втручання у вибори до Верховної Ради, читайте в матеріалі "Апострофа": Україні пора усвідомити, що вона повинна допомогти собі сама - Едвард Лукас.