RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Медведчук і Бойко знову опинилися на переговорах у Москві: що відомо

У середу, 10 липня, українські опозиційні політики Віктор Медведчук і Юрій Бойко знову опинилися на переговорах у Москві - вони зустрілися з прем'єр-міністром Російської Федерації Дмитром Медведєвим.

Про це повідомляє Telegram-канал "Раніше всіх. Ну майже".

Так, зустріч відбулася в штабі партії "Єдина Росія".

За даними каналу, Медведєв заявив, що діалог між партіями РФ і України згорнутий, але російська сторона підтримує бажання його відновити.

"Поки не отримали виразних сигналів про те, який курс буде вести Зеленський (президент України Володимир Зеленський, - "Апостроф"), чекаємо виборів у Раду", - сказав він.

У свою чергу, Медведчук зазначив, що міжпарламентська розмова Росії і України давно назріла, за підсумками зустрічі буде підготовлено меморандум про співпрацю.

"Без співпраці з Росією досягти миру на Донбасі неможливо", - заявив він.

Медведчук додав, що згоден з президентом Росії Володимиром Путіним щодо того, що зближення Росії і України має відбутися, "стратегічне завдання - перемогти для цього на виборах в український парламент".

Як уточнює gazeta.ru, на зустрічі з української сторони також були присутні Вадим Рабинович і Тарас Козак, з російської - голова вищої ради Борис Гризлов, перший віце-спікер Держдуми Олександр Жуков, віце-спікер Держдуми, голова фракції ЄР Сергій Невєров.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що у березні Юрій Бойко зустрівся з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим і керівником "Газпрому" Олексієм Міллером. Крім того, у зустрічі брав участь голова політичної ради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук.

Незабаром у Генеральній прокуратурі України заявили, що стосовно Юрія Бойка і Віктора Медведчука відкриють справу за прямий переліт до Росії 22 березня.