RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Тимошенко пояснила, чому досвід і молодість повинні об'єднатися в Раді

У новій Верховній Раді мають об’єднатися новизна та досвід, що дозволить створити справжню коаліцію дій, яка даватиме результат не в далекому майбутньому, а одразу.

Про це лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко сказала, перебуваючи на Полтавщині.

"Нам треба діяти, не гаяти часу. Наша команда може суттєво посилити результат молодої команди в новому парламенті", – зазначила вона.

Тимошенко наголосила, що її команда має чіткий план, як і що робити у перші 100 днів. За її словами, зміни не лише можна, але й треба робити якомога швидше, але для цього потрібна буде політична воля та досвід, який є в "Батьківщини".

Зміни насамперед стосуватимуться соціальної сфери, зокрема зниження тарифів, запровадження обов’язкового медстрахування, зростання пенсій та зарплат.

"Тарифи – це приниження людей", – зауважила Тимошенко, нагадавши, що її політична сила добилася визнання судами двох інстанцій незаконності постанов уряду про підвищення цін на газ.

Тимошенко додала, що план "Треба діяти", розроблений "Батьківщиною", передбачає негайне приведення мінімальних пенсій до рівня прожиткового мінімуму, як це й передбачено законом: сьогодні мінімум становить 3094 грн.

Серед реанімаційних кроків також необхідне запровадження обов’язкового медичного страхування, персоніфікованої пенсійної системи, а також повернення допомоги при народженні дитини, яка була за прем’єрства Тимошенко (на першу дитину – 50 тис. грн, на другу – 100 тис. грн, а на третю – 150 тис. грн).