RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Суд в Києві поставив крапку в скандалі за участю Онищенко у виборах

17 липня Шостий апеляційний суд дозволив народному депутату Олександру Онищенко брати участь у позачергових виборах до Верховної Ради, 21 липня.

Про це повідомляє УНН .

Так, суд визнав протиправним і скасував постанову Центральної виборчої комісії від 24 червня 2019 №1253, якою відмовлено в реєстрації кандидата в народні депутати України Онищенко, висунутого Соціалістичною партією України, в одномандатному виборчому окрузі № 93.

Також суд зобов'язав ЦВК зареєструвати кандидата в народні депутати Онищенко.

Нагадаємо, 15 червня ЦВК відмовила Онищенко в реєстрації кандидатом в нардепи, оскільки протягом останніх 5 років він не проживав в Україні. А 5 липня Верховний Суд повторно визнав правомірною відмову ЦВК в реєстрації нардепа Олександра Онищенка, який втік з України, кандидатом на виборах до Верховної Ради.

Рішення на користь Онищенко було прийнято на підставі поданих ним документів про те, що з 2016 року і по теперішній час Онищенко "знаходиться за межами держави, оскільки представляв Україну на змаганнях з кінного спорту в статусі вершника".

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат Олександр Онищенко, який покинув Україну в 2016 році, заявив, що його повернення в країну відніме рейтинг у екс-президента Петра Порошенка.