RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У справі про "браковані бронежилети" спливло прізвище найближчого соратника Зеленського

Напередодні обшуків в Міноборони у кримінальній справі про "браковані бронежилети" директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба відвідував главу офісу президента Андрія Богдана.

Про це пише "24 канал".

Йдеться про справу щодо закупівлі Міноборни 20 тис. бронежилетів. За версією слідства, 3 з 5 бронежилетів прострілюються. Також закуплено 100 тисяч комплектів військової форми за нібито завищеними цінами. Точні відомості слідчі пообіцяли назвати після експертизи.

Справу відкрито за заявою екс-глави адміністрації президента України Андрія Портнова. Раніше в інтерв'ю виданню РБК глава офісу президента Андрій Богдан заявив, що Портнов - його багаторічний друг.

Журналісти з'ясували, що напередодні обшуків в Міністерстві оборони Роман Труба приходив до глави офісу президента Андрія Богдана.

Навіщо приходив, журналісти вирішили дізнатися у самого Труби. Проте ні на жодне з поставлених питань у керівника ДБР конкретної відповіді так і не знайшлося. Зокрема, на питання "про що говорили?", Труба сказав, що це були "робочі питання".

У реєстрі судових рішень до сьогодні постанови про проведення обшуків в Міноборони немає. Щоб дізнатися про їх причини, журналісти написали запит в ДБР з проханням надати копію постанови про проведення слідчих дій. Там їм відповіли, що "орган досудового розслідування не може надати копію постанов на проведення обшуків в Міністерстві оборони України та інших структурних підрозділах Міноборони".

Як повідомляв "Апостроф", після обшуків в Головному управлінні розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України Міністерство оборони втратило можливості закуповувати каски і бронежилети для армії.