RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Прикол на вищому рівні: журналістка розкрила важливі деталі скандалу з відставкою Богдана

Команду президента Володимира Зеленського звинувачують в спробі дискредитації ЗМІ та введенні виборців в оману через опубліковану заяву про відставку Андрія Богдана, голови Офісу президента.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналістка Христина Бердинських.

За її словами, новина про відставку Богдана з'явилася 1 серпня, близько 20:00, проте інформація була непідтвердженою. Журналістка негайно звернулася до самого глави ОП і в президентський офіс.

"Андрій Богдан на моє запитання — чи фейк це, відповів, що не коментує цю інформацію. А ось з президентського офіса я отримала фотографію нібито заяви Богдана з проханням "його звільнити за власним бажанням з моменту бажання". Я б ніколи в житті не опублікувала цей папірець, якби не отримала його від офіційної особи", - пише Бердинских.

Вона зазначає, що після публікації новини про відставку, мало вийти або спростування, або офіційний коментар про ситуацію. Однак за вечір, ніч і першу половину дня 2 серпня не було ніякої інформації від представників влади про відставку Богдана. Сам глава ОП лише запостив в Facebook фотожабу з мером Києва Віталієм Кличком.

"І, звичайно, відразу стало очевидно, що і Богдан, і ОПУ, та й президент Володимир Зеленський, просто приколюються й використовують медіа. Причому всі медіа країни. Новину про відставку Богдана опублікували більшість ЗМІ. Про це весь вечір розмірковували телеканали. Українські ЗМІ ретвітили західні журналісти. Але досі немає ніякого офіційного спростування або підтвердження цієї інформації. Всі мовчать. Що це було — перевірка реакції суспільства? Тролінг? Чи після того, як команда президента "Зробили їх ще раз" на парламентських виборах, тепер прийшла черга "зробити ще раз" всі українські ЗМІ? Але навіщо? Хто вам заважає продовжувати давати інтерв'ю Теслі, постити в Інстаграм і Фейсбук? Навіщо підривати довіру до традиційних ЗМІ? У чому прикол?", - задається питаннями Бердинских.

"З ситуацією ж із Богданом, його відставкою або не відставкою, очевидно, що немає нічого хорошого. Це прикол і стьоб над традиційними медіа, а також введення в оману виборців. Демонстрація їм, що не вірте нікому, тільки нашому Телеграму та Інстаграму. Постправда в чистому її прояві", - заключила журналістка.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 2 серпня під час свого візиту в Івано-Франківськ президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію про заяву на звільнення від глави ОП Андрія Богдана.