RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Джерело назвало ймовірні дати зустрічі Зеленського і Трампа

Зустріч лідера України Володимира Зеленського і президента США Дональда Трампа, найімовірніше, відбудеться з 24 по 28 вересня.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на власні джерела.

Глави держав зустрінуться під час 74-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй, яка пройде в Нью-Йорку.

"Зустріч, найімовірніше, відбудеться під час візиту Зеленського в США, де український президент готується виступити на засіданні Генеральної Асамблеї ООН", - розповівспіврозмовник.

За його словами, підготовчий процес уже запущений, і обидві адміністрації зацікавлені у зустрічі, яка відбудеться через майже два місяці.

Головними темами для обговорень, за словами джерела, стануть продовження американської військової і економічної підтримки України і узгодження позицій України та США навколо проблеми налагодження європейсько-російських відносин.

У першому випадку Зеленський обговорить з Трампом поставки зброї США в Україну та розширення військового аспекту взаємин.

По другому питанню - український президент обговорить питання "Північного потоку". Він не приховує своїх намірів перекласти проблему на американські плечі.

"Єдине рішення цього питання - у мене буде зустріч в Сполучених Штатах з президентом США. Це єдина людина, яка, я впевнений, вирішить це питання в сторону України", - заявив президент ще 6 липня під час робочої поїздки до Львівської області.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Про що говоритимуть Зеленський і Трамп: три головних питання".