RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Коломойський порівняв Зеленського і його команду з більшовиками

Український олігарх Ігор Коломойський порівняв президента України Володимира Зеленського з матросом Залізняком, який був одним з найяскравіших учасників революції в 1917 року.

За словами бізнесмена, партію Зеленського "Слуга народу" він порівнює з більшовиками під час подій 1917 року. Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ".

"Жовтень вже відбувся, тільки установчі збори не розігнали силою, тому що більшовики отримали більшість в Раді. Тобто де ми? У нас зараз період як після листопада 17-го і перед квітнем 18-го. А в квітні 1918-го почався червоний терор", - сказав він.

Коломойський додав, що до оли розганяли установчі збори під час революції, ніхто не думав, що через півроку буде червоний терор.

"Цей новий парламент - це є матрос Желєзняк. Просто трохи перетасували колоду. Якщо пам'ятаєте історію жовтневого перевороту - тимчасовий уряд прийшов в лютому і призначили вибори, установчі збори мали бути в листопаді-грудні, вибори пройшли, більшовики взяли менше 10%, а потім відбулися установчі збори, куди прийшов матрос Желєзняк і сказав: "Ідіть всі нах, караул втомився". Вони захопили всю владу - і потім почалася диктатура ", - завершив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Коломойський зацікавлений залишити на посаді міністра фінансів Оксану Маркарова.