RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

Всі новини

Ахіллесова п'ята Коломойського: кого просуває олігарх в новий Кабмін

Український олігарх Ігор Коломойський зацікавлений залишити на посаді міністра фінансів Оксану Маркарову.

Про це повідомляє "Апостроф".

За інформацією співрозмовника видання, близького до оточення Маркарової, цілком ймовірно, що вона дійсно залишиться в Кабміні. Адже в її призначенні зараз також дуже зацікавлений Коломойський, з якої у олігарха хоч і не близькі, але більш тісні відносини, ніж з нинішнім керівництвом Національного банку України.

"Банківський сектор для Коломойського - його ахіллесова п'ята. Він буде всіма силами намагатися тримати під контролем цю сферу або хоча б впливати на цікавлячі його питання. І не потрібно забувати, що питання з "Приватом" для нього поки не вирішене, тому його мета - повернути гроші і надалі залишатися впливовою фігурою на ринку", - говорить не під запис високопоставлений чиновник в уряді.

Подальше перебування Маркарової на цій посаді вигідно і в Офісі президента. Адже призначена свого часу в міністерство ще за протекцією Наталії Яресько, вона досить ефективно тримає зв'язок з МВФ, з яким нова влада має намір продовжувати співпрацю.

Крім того, за інформацією "Апострофа", опальний олігарх лобіює свою людину ще в одному міністерстві - енергетики і вугільної промисловості. Прийнятною для нього кандидатурою на сьогоднішній день є топ-менеджер "Нафтогазу" Юрій Вітренко, якого раніше називали одним з претендентів на посаду прем'єр-міністра.

"Його навмисне називали одним з претендентів на посаду прем'єра - просто для того, щоб "прощупати" грунт. Але сьогодні це вже узгоджена кандидатура на Міненерго, яку Зеленський готовий "віддати" Коломойському за надану підтримку на президентських виборах і, тим самим, зняти з себе його тиск", - розповідає обізнане джерело з оточення президента.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Зе-Кабмін: кого призначить і звільнить Зеленський в перший день Ради".