RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Ключового свідка катастрофи MH17 випустили на свободу: фото і відео суду в Києві

Апеляційний суд Києва ухвалив рішення відпустити під особисте зобов'язання Володимира Цемаха, важливого фігуранта у справі збитого на Донбасі літака Boeing MH17.

Під час розгляду апеляції прокурор Олег Пересада запевнив суд у тому, що на волі Цемах не буде знаходитися в безпеці - адже Москва може ліквідувати незручного свідка.

Сам Володимир Цемах під час перерви в судовому засіданні на питання журналістів про те, чи вважає він, що на волі йому загрожує небезпека, відповів: "Я маячню не коментую".

Заступник міністра з окупованих територій і переміщених осіб Георгій Тука в коментарі "Апострофу" жорстко висловився щодо рішення суду:

"Що можна у цій ситуації прокоментувати цензурними словами? З під варти звільнили головного свідка у справі збиття Boing. Можливо, він повернеться в Росію. Там він не потрібен, але, аби Кремль не звинувачували, що Цемаха десь прикопали у болоті, його можуть показати пару раз на телеекрані. Мовляв, ось він – борець за Новоросію, живий-здоровий. А може і дійсно десь прикопають. Справа МН17 дуже складна. Доказова база збиралася по всьому світу. Для мене показовим є той факт, що 40 депутатів Європарламенту зверталися з проханням не видавати Цемаха, аби його допитали в якості свідка. Але, судячи з усього, нашому президенту це питання не цікаве. Треба було тим хлопчикам, які Цемаха з того боку витягали, взяти суддю, який виніс рішення, і відправити на той бік і залишити його там".

Нагадаємо, Володимир Цемах може бути важливим фігурантом в питанні обміну полоненими між Україною і Росією, який повинен був пройти в ніч на п'ятницю, 30 серпня. Так, раніше журналіст Юрій Бутусов заявляв, що Росія навмисне затягує процес обміну полоненими , оскільки хоче виторгувати для себе вигідніші умови, зокрема, мова йде про обмін саме Володимира Цемаха.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було знайдено "промовисте" відео з викраденим ЗСУ Володимиром Цемахом , на якому той зізнається, як ховав "Бук", з якого був підбитий малайзійський лайнер MH17 17 липня 2014 року, через що загинули 298 осіб.