RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Український скандал" з Трампом: що йому загрожує при найгіршому сценарії

Члени Республіканської партії в Сенаті США теоретично можуть приєднатися до демократів, які проголосують за можливий імпічмент президента Дональда Трампа.

Про це "Апострофу" розповів дипломат Сергій Корсунський.

За його словами, якщо результати аналізу скандальної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським дадуть підстави для звинувачення глави Білого дому в грубих порушеннях, і процедура імпічменту дійде до Сенату, то республіканська більшість у цій палаті Конгресу може і не підтримати свого президента.

"Звичайно, захищати Трампа в умовах відсутності іншої кандидатури на вибори 2020 року - цілком логічна стратегія для Республіканської партії. Але крім виборів президента в 2020 році, будуть ще і проміжні вибори в парламент. Республіканці вже втратили Палату громад, і в разі серйозних підстав для імпічменту Трампа, вони будуть змушені захищати не Трампа, а партію", - вважає Корсунський.

Детальніше про можливий імпічмент Трампа читайте в матеріалі "Апострофа": Врятувати непересічного Трампа: які шанси на імпічмент президенту США.