RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Аваков похвалився перед Зеленським міццю МВС: фоторепортаж

30 вересня президент України Володимир Зеленський взяв участь у тактико-спеціальних навчаннях органів Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Зеленський заявив, що рівень підготовки українських спеціалістів вражає.

"Фахівці системи МВС сьогодні продемонстрували надзвичайно високу майстерність. Мене вразив рівень підготовки. А нашій державі залишається знаходити кошти і підтримувати таких професіоналів", - зазначив він.

Крім того, Зеленський наголосив, що Україна робитиме ставку на контракти з вітчизняними виробниками, зокрема з авіаційним заводом Антонова.

На навчаннях був присутній і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За даними прес-служби, багатопрофільні навчання умовно поділили на декілька етапів. Спочатку підрозділи ДСНС ліквідовували наслідки техногенної катастрофи.

Учения МВД МВД
1 / 1
Учения МВД МВД
1 / 1
Учения МВД МВД
1 / 1
Учения МВД МВД
1 / 1
Учения МВД МВД
1 / 1
Учения МВД
1 / 1
Учения МВД МВД
1 / 1
Учения МВД МВД
1 / 1

За легендою навчань, в одному із регіонів України сталася техногенна катастрофа. На промисловому підприємстві стався вибух, який зруйнував будівлі, споруди, лінії електропередач, виникли пожежі на промислових площах підприємства та у природних екосистемах. Під завалами опинилися люди. Ситуацію ускладнила ДТП за участю автоцистерни з аміаком, пожежі на промислових площах підприємства та швидке поширення вогню на лісовому масиві.

Для ліквідації трагедії підрозділи ДСНС залучили наземну спецтехніку та авіацію. За допомогою останньої погасили пожежу в екосистемі та евакуйовували постраждалих.

Всього було здійснено три скиди води літаками АН - 32П і вертольотом Мі-8МТ, в той час як для спостереження застосовувався французький гвинтокрил Н-225.

"Одна із груп, НГУ, яка потрапила у зону ураження, зайняла позицію оборони та вступає в бій. Інша - обійшла ворога і завдала удару з флангу. В ході перестрілки були поранені гвардійці, тому, група спецпризначенців провела евакуацію за допомогою бронеавтомобіля, всередині якого медик надав невідкладну допомогу", - зазначили у міністерстві.

Навчання НГУ відбулися із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів.

Також у Навчальному центрі НГУ пройшли спільні демонстрації кінологів НГУ та ДПСУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у ЗМІ пояснили, чому Арсен Аваков залишився главою МВС.