RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Політика

Новини

5 липня

4 липня

Всі новини

Катастрофа MH17 на Донбасі: мережі здивувало рішення Нідерландів щодо України

Парламент Нідерландів, який нещодавно відмовився від використання назви Голландія, ініціював додаткове розслідування, що стосується з'ясування причин, через які Україна не закрила повітряний простір над Донбасом під час бойових дій на Донбасі в 2014 році.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на повідомлення депутата від CDA (Християнсько-демократичної партії) Кріса ван Дама в Twitter.

"Пропозиція щодо подальшого розслідування того факту, чому не було закрито повітряний простір над Україною, щойно було схвалено одноголосно", - уточнив він.

При цьому, глава МЗС Нідерландів Стефан Блок уточнив, що таке розслідування - це досить непросте завдання, оскільки належить необхідність співпраці з Росією.

Українці вельми здивувалися такому рішенню парламенту Нідерландів.

Як повідомляв "Апостроф" 7 вересня Нідерланди офіційно зажадали від Росії видачі Володимира Цемаху, обвинуваченого у справі про Boeing MH17, який було збито на Донбасі в 2014 році. Але Україна обміняла на його у Росії на Олега Сенцова, Павла Гриба, і моряків, затриманих в Керченській протоці в листопаді 2018 року.