RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​В ЄС різко відповіли на закиди Трампа щодо допомоги Україні і назвали цифри

Україна, починаючи з 2015 року, отримала від Євросоюзу і країн-членів організації близько 18 мільярдів євро допомоги, що в кілька разів більше фінансової допомоги, яку Київ отримав від США.

Таку заяву зробив спеціальний радник президента Єврокомісії з відносин з Україною, екс-депутат Європарламенту від Німеччини Ельмар Брок.

За його словами, США дають 1 млрд гарантій за кредитами для України, але "це навіть не гроші, а обіцянка взяти на себе боргове зобов'язання України".

Він підкреслив, що майже вся сума, яку ЄС виділив Україні, є грантами, в той час як США нічого Києву безкоштовно не надає.

"Подивіться: ЄС дає в десятки разів більше, ніж американці", - сказав Брок.

Його заява стала відповіддю на слова президента США Дональда Трампа про те, що його країна "витрачає багато часу і зусиль на Україну". У розмові з президентом України Володимиром Зеленським американський лідер заявив, що допомога його держави набагато більша, ніж від ЄС.

"Все, що вони роблять - це балаканина. Я думаю, вам треба про це поговорити. Коли я говорив з Ангелою Меркель, то вона також згадувала про Україну, але нічого не робила. Багато європейських країн поводяться так само, тому вам треба звернути на це увагу", - заявляв Трамп.

Нагадаємо, що Трамп заявив, що заблокував військову допомогу для України через високий рівень корупції, і закликав країни Європи допомагати Києву більше.