RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про арешт в США бізнесменів, які подали в суд на Коломойського

У США скандал з імпічментом президента США Дональда Трампа отримав новий виток: стало відомо про арешт двох бізнесменів, які свого часу допомагали персональному адвокату американського лідера Рудольфу Джуліані в справах по Україні.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на The Wall Street Journal.

Зокрема, мова йде про Ігоря Фрумана і Львові Парнасі. Обидва бізнесмени, як пише видання, жертвували на виборчі кампанії Республіканської партії, в тому числі - на кампанію Трампа. За даними Федеральної виборчої комісії, Фруман і Парнас в травні минулого року передали $325 тис. фонду America First Action, пов'язаного з Трампом.

Їх звинувачують в порушенні правил фінансування виборчих кампаній. Передбачається, що вони постануть перед федеральним судом штату Вірджинія в четвер увечері, 10 жовтня.

Відзначимо, що Фруман і Парнас також як і Трамп, є клієнтами Рудольфа Джуліані. Вони подали до суду на олігарха Ігоря Коломойського з вимогою компенсації моральної шкоди на 200 млн гривень після його інтерв'ю програмі "Схеми: корупція в деталях".

Як повідомляв "Апостроф", громадяни США Ігор Фруман і Лев Парнас подали заяви в правоохоронні органи України про те, що бізнесмен Ігор Коломойський погрожував їм вбивством.