RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Названо країни, яким може загрожувати "Північний потік-2"

Реалізація газопроводу "Північний потік-2" несе для європейський країн дуже велику загрозу, так як Україна зіткнеться з труднощами, коли припиниться транзит газу.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів директор незалежної консалтингової фірми East European Gas Analysis Михайло Корчемкін.

За його словами, при такому розкладі постраждають Австрія і Словаччина.

"В Україні є хороші, великі газосховища, а в Словаччині їх немає. Звідки їм брати газ взимку, особливо коли безвітряна погода? Там багато вітрогенераторів, але коли вітер стихає, електрику зазвичай виробляють на газових електростанціях. Цей газ зараз йде через газопроводи України. якщо їх відключити, то доведеться концентрувати виробництво електроенергії на вугільних електростанціях", - сказав він.

При цьому ситуацію для України можуть врятувати реверсні поставки газу, вважає Корчемкін. Експерт нагадав, що Київ не купує газ у РФ вже більше 1400 днів.

"Отримання російського газу через транзит - це не найголовніше. Гірше те, що коли через Україну не буде йти газ, підвищується ймовірність війни, подальша окупація Росією. Кремлю нічого не буде заважати. Якщо зараз подивитися на карту антитерористичної операції, то добре видно, що бойові дії ніколи не йшли ближче, ніж 80 км до діючих експортних газопроводів. Хоча вони теж йдуть по Луганській області, там ніколи не було війни - вона йшла там, де газопроводи давно не працюють", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль в будь-яку хвилину готовий перекрити транзит газу в Європу - Михайло Корчемкін.