RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Нідерландах жорстко відреагували на заяву Цемаха

У прокуратурі Нідерландів не хочуть коментувати заяву колишнього "начальника ППО "Слов'янської бригади бойовиків так званої ДНР Володимира Цемаха про те, що йому пропонували громадянство і будинок в Нідерландах в обмін на свідчення у справі МН17.

Про це повідомляє прес-секретар прокуратури Нідерландів Брехт ван де Мосдейк в коментарі "Укрінформу"

"Я дивилася інтерв'ю. Це правда, що Цемаха допитала Міжнародна спільна слідча група (JIT) ... Ці розмови завжди конфіденційні, тому я не можу оприлюднити, що він сказав", - заявила вона.

При цьому вона зазначила, що Цемах є людиною, яка "представляє інтерес для Міжнародної спільної слідчої групи".

Також в прокуратурі Нідерландів нагадали, що відправили запит на тимчасовий арешт Цемаха в компетентні російські органи 7 вересня 2019 року з метою його екстрадиції в Нідерланди.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

У кінці червня 2019 року в мережі з'явилися чутки, що колишній начальник бригади протиповітряної оборони так званої ДНР з міста Сніжне Донецької області Володимир Цемах, який може бути причетний до краху МН-17 на Донбасі в 2014 році, був викрадений українськими спецслужбами.

29 червня з'ясувалося, що Шевченківський суд Києва заарештував Цемаха на 60 діб як підозрюваного в тероризмі. Адвокат оскаржив його арешт.

У липні міжнародна група Bellingcat оприлюднила докази причетності Цемаха до катастрофи МН17 на Донбасі. Хоча сам він не збивав пасажирський лайнер, але є цінним свідком: у 2015 році Цемах дав інтерв'ю російському націоналістичному виданню, в якому розповів про допомогу в приховуванні "Бука" після того, як він збив МН17.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Як повідомляв "Апостроф", волонтери Bellingcat вказали на брехню виміняного в Росію фігуранта справи МН-17 Володимира Цемаха щодо зливу його особистих даних в інтернет.