RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Повернення захоплених українських кораблів: в МЗС озвучили нове важливе рішення

Україна планує провести перевірку повернутих Росією військово-морських суден "Нікополь", "Бердянськ" і "Яни Капу", щоб оцінити їх технічний стан і наявність всіх необхідних документів.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на прес-службу МЗС України.

"Після ретельної перевірки та експертизи стане ясно, в якому стані повернуто українські кораблі, не вилучили чи з них обладнання і документацію", - йдеться в офіційній заяві.

Українські дипломати нагадали, що з моменту незаконного захоплення Росією трьох українських військових кораблів в акваторії Чорного моря пройшло 358 днів.

У той же час, як відзначили в дипломатичному відомстві, незважаючи на повернення кораблів, не варто забувати той факт, що за наказом Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня 2019 року, Росія повинна була передати згадані кораблі під контроль України невідкладно.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року співробітники ФСБ Росії обстріляли і захопили в Чорному морі українські катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які поверталися в Одесу після спроби пройти через Керченську протоку.

Детальніше про повернення Росією українських захоплених кораблів, читайте в матеріалі "Апострофа": Росія повернула Україні захоплені військові кораблі: всі подробиці.