RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

На Заході назвали три способи втихомирити Путіна

У Заходу є певні важелі впливу на президента Росії Володимира Путіна, серед яких - зняття санкцій з РФ.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив німецький політолог, професор Боннського університету Андреас Хайнеманн-Грюдер.

Говорячи про майбутні переговори в "нормандському форматі" він зазначив, що Кремль може відмовитися міняти ситуацію, якщо лідери Франції, Німеччини та України нічого йому не запропонують.

"Найсильніша зброя у них була - це санкції. Але Путін чудово розуміє, що ще півроку - і більше цього важеля може не бути. Я вже обговорював в німецькому МЗС три пакети рішень, але в серпні вони ще не були готові. Перший складається з України, другий - з Сирії, а третій - з Ірану. Якщо Путін йде на поступки в українському напрямку, то він отримує щось в сирійському або іранському питанні. Але я не знаю, які настрої зараз у Макрона. в українському питанні ми не можемо йому занадто багато запропонувати, крім зняття санкцій. Але станеться це тільки, якщо він істотно просунеться в виконанні зобов'язань. Можливо, Путін думає, що санкції - це тільки питання часу, мовляв, "я можу ще півроку почекати, і більше ніяких важелів в ЄС не буде", - вважає експерт.

При цьому професор додав, що Путіну слід розуміти, що в його країні вже немає такого націоналістичного піднесення, яке було п'ять років тому. Він упевнений, що для глави РФ війна в Україні не уявляє політичного капіталу.

"Такі "розваги" були популярні п'ять років тому, три роки тому, коли все почалося в Сирії. Але хто зараз цікавиться роллю Росії в Сирії. Народ сьомий рік відчуває економічні труднощі, не знає, як платити за боргами, погіршується надання соціальних послуг. Тому можливості зловживати конфліктом на Донбасі для отримання підтримки у внутрішній політиці обмежені. Російський народ більше не "їсть" цей націоналізм. Це теж треба враховувати під час переговорів", - зазначив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У Європи є для Путіна три пакети рішень - німецький політолог