RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Український дипломат назвав найгірший сценарій у разі зриву переговорів з Путіним

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар не виключає, що результатом переговорів в нормандському форматі в Парижі може стати заморожування конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інтерв'ю дипломата Укрінформу.

За словами Василя Боднара, якщо Росія не буде готова виконувати свою частину зобов'язань за мінським угодами, то ніякого врегулювання конфлікту на Донбасі не відбудеться. Дипломат в такому випадку передбачає два варіанти, серед яких миротворча операція.

"Міжнародна миротворча операція полягала б у тому, що охоплювала б всю окуповану територію і складалася з військового, поліцейського та цивільного компонентів. Це - поетапне виведення російських військ, поетапне введення миротворчих сил і таким чином встановлення миру, а потім - поступове реінтеграція цих територій" , - припустив український дипломат.

Якщо ж російська сторона не погодиться на таку місію, то ймовірно заморожування конфлікту. "Насправді, це найгірший варіант, коли території залишаються окупованими, поки агресія триває", - підкреслив Василь Боднар.

Як повідомляв "Апостроф", саміт в "нормандському форматі" 9 грудня розпочнеться з двосторонньої зустрічі між президентом України Володимиром Зеленським та президентом РФ Володимиром Путіним, вона буде закрита для преси.