RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Цікаві контакти і "темні" справи: в мережу злили порцію компромату на кандидата на пост глави ДБР

У мережу потрапили компрометуючі аудіозаписи на замголову Офісу президента 38-річного Андрія Смирнова, який нібито може очолити ДБР замість Романа Труби.

Аудіозаписи виклали у Telegram-канал "Трубу прорвало".

Андрій Смирнов нібито часто відвідує кабінет Романа Труби й передає йому завдання та директиви від керівника Офісу президента Андрія Богдана, якого у розмові називає тезкою.

19 липня 2019 року Смирнов розмовляє з Трубою про справу судді Миколи Чауса, який 2013 року приймав скандальні рішення проти учасників Автомайдану.

"Його потрібно окружити страхом невідворотності покарання, допитать дружину, матір, адвоката. Его надо сейчас...", - каже Смирнов.

Також замголови ОП незадоволений, що справою Чауса займається не лише ДБР, але й НАБУ. З розмови також видно, що сам Смирнов контактує з Чаусом телефоном та намагається заманити його у столицю. Того ж дня Смирнов й Труба обговорюють помсту слідчій Спеціалізованої Анатикорупційної прокуратури. Розмовляють також про Назара Холодницького.

Смирнов також тісно контактує з Олександром Онищенком - екс-нардепом від "Партії регіонів", якого підозрюють у державній зраді. Онищенко свого часу отримав паспорт громадянина РФ та мав контакти із співробітниками ФСБ. 29 листопада його затримали в Німеччині й зараз правоохоронці вирішують питання про екстрадицію колишнього нардепа. Смирнов говорить про те, що не завадило б, аби Онищенко якнайшвидше почав давати покази.

Також Смирнов згадує про свого підзахисного - екс-голови фракції "регіоналів" Олександра Єфремова, який проходить у справі про сепаратизм.

"Луценко ходит и рассказывает всем, что он террорист и сепаратист. Вы мне по Ефремову покажите хоть что-то. Хоть одно видео, где он стоит, где он кричит, где о финансирует. Ничего нету. Нам надо сейчас изменить меру с поправкой на решение Конституционного, которую убрали 176-ю статью на безальтернативность. И дальше суд на раз-два по нему сделает оправдос - там другого варианта нет", - говорить Смирнов.

"Це принципово. Прокурори мають сісти за таку... мають аналогічно сісти й посидіти. Нехай півроку-рік, але мають відчути, що це таке", - погоджується з ним Труба.

Нагадаємо, що Андрій Смирнов у минулому активно підтримував Євромайдан та співпрацював з лідером "Правого сектору" Дмитром Ярошем. У 2015 році юрист став захищати у судах екс-регіоналів Олену Лукаш та Олександра Єфремова.

Як раніше інформував "Апостроф", наступного тижня президент України Володимир Зеленський повинен призначити в.о. голови ДБР. У фракції "Слуга народу" обговорюють кандидатуру Ірини Венедиктової.