RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Нардеп від "Слуги народу" відзначився скандальною заявою про причини агресії Росії: відео

В ефірі телеканалу "Наш" народний депутат від фракції "Слуга народу" Олексій Устенко заявив, що Україна спровокувала агресію Росії та анексію Криму в 2014 році.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат Олексій Гончаренко, опублікувавши відповідне відео.

За словами Гончаренка, представник президентської фракції "Слуга народу" Олексій Устенко, виступаючи 24 грудня в ефірі телеканалу "Наш", спочатку засуджував колишню українську владу, яка відмовилася купувати газ в Росії безпосередньо. Після цього заявив, що Росія почала війну через дії України, зокрема, через закон про мову.

"У 2014 році був прийнятий закон про мову. Після цього спровокувати всі ці дії в Криму. Після цього Російська Федерація увійшла до Криму", - сказав Устенко.


"Путін роздає свої медалі за Крим датовані 20 лютого, коли ще Янукович сидів на Банковій і ніякого закону про мову не було і в помині. Закон про мову ветував Турчинов. Ну а якщо ви так вірите, що Україна почала війну, то напевно вам варто бути депутатом в Думі, а не в Раді ", - відреагував у соцмережі Олексій Гончаренко виступ на російському каналі свого колеги-депутата.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко також заявив, що Україна нібито сама "підставили" в 2014 році, давши привід до агресії Росії.