RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Іран зізнався в ракетному ударі по українському літаку і дав пояснення

Іран заявив, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ в Тегерані вранці 8 січня.

Про це повідомили на державному телебаченні Ірану .

В офіційній заяві говориться, що трагедія сталася через "людський фактор", а винних обіцяють притягнути до відповідальності. Там також підтвердили, що літак помилково прийняли за ворожий об'єкт після того, як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції.

"Причиною катастрофи українського літака стала "людська помилка", допущена в кризовий період через "авантюризм" США. Наші глибокі співчуття і вибачення нашому народові, сім'ям всіх жертв і іншим постраждалим країнам", - написав на своїй сторінці в Twitter глава МЗС Ірану Джавад Заріф.

"Внутрішнє розслідування Збройних сил дійшло висновку, що, на жаль, ракети, випущені через людську помилку, призвели до жахливої катастрофи українського літака і загибелі 176 невинних людей. Ми продовжуємо виявляти і розслідувати цю велику трагедію і непрощенну помилку", - сказав президент Ірану Хасан Роухані.

Нагадаємо, трагедія сталася 8 січня в місті Тегеран. На борту літака були 167 пасажирів і членів екіпажу, всі загинули на місці. Експерт називав кілька причин авіакатастрофи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо зробив заяву, що у канадської розвідки є дані, що підтверджують версію попадання ракети в український літак в Ірані.

До цього президент США Дональд Трамп заявив, що "не вірить" у версію катастрофи українського літака в Ірані через технічну несправність.

Пізніше офіційний представник уряду Ірану Алі Рабей назвав "брехливими" заяви світових лідерів, що літак МАУ був збитий іранською ракетою.

Американський канал ABC News зробив відеореконструкцію ракетної атаки Ірану на літак МАУ, який зазнав аварії в Тегерані.