RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Гончарук провів терміновий брифінг: всі подробиці і відео

У понеділок, 2 березня, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, якого напередодні помітили в ресторані з главою ОПУ Андрієм Єрмаком, зібрав журналістів на брифінг.

Відео доступне на сайті "Апострофа".

За словами Гончарука, заяви про відставку він не писав.

"Я ніяких заяв на цю хвилину не писав. Очевидно, будуть консультації з президентом і парламентом. Більше нічого коментувати не буду і не хочу", - сказав глава уряду.

Крім того, Гончарук розповів про ситуацію з платіжками в Україні.

"За лютий рекордно маленька платіжка. Не тільки за зиму, але і останні роки. Це результат роботи парламенту, уряду. Це перший хороший підсумок зими. Можемо розраховувати, що теплокомуненерго отримають можливість знизити до 40%. Окремі споживачі отримають рахунок на 40% менше, ніж минулої зими за минулий період", - заявив він.

Напередодні у Telegram-каналі Klymenko Time відзначили, що ця зустріч з журналістами значить тільки одне - глава Кабміну заявить про свою відставку.

"Питання - ким він вийде з цього годинного брифінгу? Схоже, що відкритим ворогом і опонентом президента. Після вчорашнього зливу "Українській правді" кадрів зустрічі Гончарука з Єрмаком в столичному ресторані індійської кухні стало очевидно, що цей злив організували саме з оточення прем'єра. І з конкретною утилітарною метою - посилити меседж про те, що причина відходу Гончарука - історія з "Центренерго" і Коломойським", - пишуть автори каналу.

"Якщо все так - Гончарук приміряє образ реформатора, якому не дали дотиснути олігархів і закрити схеми. Образ красивий, але за нашою оцінкою вся ця історія - все ж кінець політичної кар'єри Гончарука", - вважають автори Klymenko Time.

Як повідомлялось, раніше з'явилися нові деталі скликання позачергового засідання Ради, яке відбудеться у середу, 4 березня, де можуть розглянути питання обрання нового прем'єр-міністра.

Детальніше про те, хто проходить кастинг на місце Гончарука і у кого найкращі шанси зайняти крісло прем'єр-міністра, читайте в матеріалі "Апострофа": Досвідчений тато замість недбайливого сина: хто стане прем'єр-міністром України замість Гончарука.