RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Україна буде виходити з карантину в 5 етапів: коли і що збираються дозволити

Кабінет міністрів України розробив чіткий план виходу з карантину, який буде складатися з п'яти етапів.

Більшість країн ще чекає пік пандемії: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Стартова точка реалізації плану може наступити 11 травня. Це станеться в тому випадку, якщо в країні буде сприятлива епідемічна ситуація.

На першому етапі в Україні буде ретельний контроль за поширенням вірусу, а також за доступністю необхідних медичних препаратів. На цьому етапі очікується відкриття парків і скверів, непродовольчих магазинів, деякі об'єкти індустрії краси, а також дозволять роботу адвокатам і нотаріусам.

Другий етап настане тоді, якщо протягом 10 днів в країні почнеться різке підвищення числа людей, які видужали і скоротиться число заражених. Якщо все піде за планом уряду, то на цьому етапі відкриють спортзали, кінотеатри на відкритому повітрі, готелі, а також відновлять навчання у випускних класах в школах.

Третій етап почнеться в тому випадку, якщо число видужали в Україні протягом 10 днів буде перевищувати число заражених мінімум в два рази. В такому випадку в країні відновлять міжміські та міжобласні перевезення, відкриють дитячі майданчики, їдальні та ресторани, а також кінотеатри. Крім того планується відкриття деяких навчальних закладів.

Четвертий етап настане тоді, коли число хворих в кожній області за добу не перевищуватиме п'ять чоловік. При виконанні умов повністю відновить роботу метрополітен і наземний транспорт, відкриються торговельні та розважальні центри, а також повністю відновиться навчання у навчальних закладах.

П'ятий етап буде заключним. Він настане тільки в тому випадку, якщо в країні будуть фіксувати поодинокі випадки зараження. На цьому етапі планується відмовитися від решти обмежувальних заходів.

Також про вихід України з карантину та його наслідки для економіки читайте в матеріалі "Апострофа": Коронавірусна криза буде "шинкувати" олігархів на дрібні частини - Олексій Кущ.