RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Платити не треба: Рада готує важливе рішення для бізнесменів і медиків в Україні

Верховна Рада України пропонує звільнити від сплати єдиного соціального внеску за травень 2020 року фізичних осіб-підприємців, а також медиків.

Такий законопроект було прийнято в першому читанні 30 квітня.

Завдяки йому ФОП можуть звільнити від ЄСВ за березень, квітень і травень. Однак за проект повинні проголосувати депутати і в другому читанні. Тоді закон вступить в силу і термін звільнення бізнесменів продовжать до 31 травня. Це означає, що за другий квартал 2020 року ФОПам потрібно буде заплатити ЄСВ всього за 1 місяць - за червень 2020 року. Законопроектом також продовжується термін мораторію на перевірки бізнесу.

Також це стосується податку на доходи фізичних осіб медиків, залучених до боротьби з коронавірусом до 30 червня 2020 року. З зарплат медиків не будуть вираховувати 18% податку. Це автоматично збільшить розмір зарплати, яку медики отримають на руки.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", на позачерговому засіданні 30 березня Верховна Рада в спішному порядку прийняла законопроект про забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв'язку з поширенням COVID-19.