RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Виклик не тільки для України: експерти пояснили значимість продовження санкцій проти Росії

Санкції мають залишатися ключовим інструментом тиску на Росію з метою відновлення українського суверенітету та територіальної цілісності.

До такого висновку дійшли українські та австрійські експерти у сфері зовнішньої політики під час експертного обговорення дослідження Міжнародного центру перспективних досліджень "Санкції проти Росії: нинішній стан, перспективи, успіхи та прогалини багатостороннього міжнародного санкційного режиму проти Російської Федерації", яке відбулось у вівторок, 3 червня, в форматі онлайн-дискусії.

Близько 40 австрійських та українських дипломатів, аналітиків та експертів у зовнішній політиці взяли участь в онлайн-дискусії "Санкції проти Росії: чи вони ще ефективні?", що організували МЦПД спільно з Міжнародним інститутом миру (IIP, Відень) за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Із доповідями виступили президент Міжнародного інституту миру (IIP), ексдепутат Європарламенту Ханнес Свобода, експерт Віденського інституту міжнародних економічних досліджень Петер Гавлік, експертка МЦПД в області міжнародного права і прав людини Анастасія Галушка та асоційований експерт МЦПД Микола Капітоненко.

Учасники дискусії наголосили на необхідності продовження санкцій проти Росії, оскільки дії РФ в Україні - це виклик не лише для нашої країни, а для усього міжнародного співтовариства, саме тому вони мають отримати спільну скоординовану відповідь.

"Санкції, як інструмент «between wars and words», залишаються єдиним способом здійснення тиску на зовнішню політику Росії та одночасно обмеження її руйнівного для міжнародної безпеки потенціалу", - підкреслила експертка МЦПД в області міжнародного права і прав людини Анастасія Галушка.

За словами Миколи Капітоненка, поєднання санкцій різних типів дозволить здійснювати більш системний вплив на російську політику; в той час як процедура періодичного їх продовження сигналізуватиме про залежність санкційного тиску від конкретних змін у поведінці РФ.

Нагадаємо, що напередодні експерти МЦПД представили дослідження центру "Санкції проти РФ" у США, Естонія, Бельгії, Італії та Польщі.

Завантажити та прочитати дослідження МЦПД "Санкції проти Росії" можна за посиланням.

Як раніше повідомляв "Апостроф", канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про необхідність збереження політики санкцій щодо Росії.