RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Коломойський вступає в бій: проти Порошенка можуть відкрити справу через націоналізацію "ПриватБанку"

Печерський районний суд Києва задовольнив скаргу адвоката олігарха Ігоря Коломойського про відкриття кримінального провадження щодо екс-президента України Петра Порошенка, а також колишньої голови НБУ Валерії Гонтаревої.

Як передає "Апостроф", про це повідомляє УНН з посиланням на заяву адвоката Коломойського Володимира Лисенка.

За словами Лисенка, заява про кримінальне правопорушення була подана після оприлюднення народним депутатом Андрієм Деркачем плівок, у яких начебто йдеться про те, що було певне втручання під час націоналізації ПриватБанку.

“...Коломойський вирішив звернутися із заявою, у якій ставилося питання про притягнення до кримінальної відповідальності вищих посадових осіб за статтями ч.2 ст. 206 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом), ст. 231 (незаконне збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять комерційну таємницю), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ”, - назвав адвокат статті, за якими відкрито кримінальне провадження щодо посадових осіб.

Також адвокат Коломойського повідомив, що Офіс генпрокурора не відреагував на дану заяву олігарха, а тому було подано заяву до Печерського районного суду Києва про зобов’язання Офісу генпрокурора внести відомості за цією заявою.

Скарга була задоволена, відповідно слідчий суддя зобов’язав уповноважених службових осіб Офісу генпрокурора внести відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань”, — розповів адвокат.

Як повідомляв "Апостроф", Конституційний суд України поновив справу, в результаті якої закон про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб може бути визнаний неконституційним, а націоналізацію "ПриватБанку" можуть скасувати.