RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

"Ініціатива 16 липня" закликала до національного діалогу для вирішення проблем України

Українські громадські, політичні та економічні діячі об'єдналися в "Ініціативу 16 липня", закликавши українську громаду до національного діалогу для вирішення проблем України.

Про це йдеться в заяві "Заради спільного майбутнього", опублікованій, зокрема, на сайті інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна".

"16 липня виповнюється тридцять років з часу прийняття Декларації про державний суверенітет України. Час підвести підсумки того, яку державу побудували українці, отримавши від наших батьків 52-мільйонну країну, одну з найбільш промислово розвинених і освічених країн Європи", - наголошується в заяві.

Підписанти документа стурбовані з приводу ситуації в Україні.

"Ми повинні чесно подивитися правді в очі: сьогодні Україна - на межі. Замість територіального верховенства - незаконно анексований Росією Крим і спаплюжений гібридною війною Донбас. Замість економічної самостійності - повний економічний занепад, убогість, ганебне місце найбіднішої країни Європи. Замість толерантного суспільства, стійкого інклюзивного розвитку - засилля агресивного радикалізму. Замість безпечної країни - розгул криміналітету, корупції, безправ'я. Замість проголошених у Декларації принципів зовнішньої політики і політики безпеки - зовнішньополітичний тупик, відсутність справжніх союзників, небезпека повної маргіналізації на міжнародній арені", - йдеться в заяві.

Для вирішення проблем України "Ініціатива 16 липня" закликає українське суспільство до діалогу.

"Єдиний шлях для країни - консолідація і подолання внутрішнього розбрату. Потрібен загальнонаціональний інклюзивний діалог для визначення такого майбутнього України, яке є зручним для всіх. Потрібна інтегральна державна політика національного консенсусу, а не метання між минулим і невідомим", - наголошується в заяві.

Серед підписантів: директор "Українського інституту політики" Руслан Бортник, філософ, керівник Стратегічної групи "Софія" Андрій Єрмолаєв, журналіст, медіаменеджер Тигран Мартиросян, директор "Інституту глобальних трансформацій" Олексій Семеній, український дипломат, старший радник Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук, Надзвичайний і Повноважний посол Олександр Чалий, народна артистка України Ніна Матвієнко та інші.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: