RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Кум Путіна Медведчук їздив до Криму в супроводі поліцейських: гучні деталі розслідування

Народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" та кума Путіна Віктора Медведчука під час поїздки до анексованого Криму, який він відвідав у серпні поточного року, супроводжували троє співробітників Нацполіції України.

Як передає "Апостроф", про це повідомляє "Громадське".

В ході розслідування проекту "Громадського" "Слідство.Інфо" від джерел у Службі безпеки України та Держприкордонслужбі стало відомо, що Медведчука охороняють співробітники Управління поліції охорони з фізичної безпеки в Києві - Сергій Засенко, Владислав Галішин та Григорій Чалий. Останні двоє є помічниками Медведчука на громадських засадах.

В розпорядженні журналістів опинилися документи про те, що керівники цих осіб могли підробити їхні рапорти про відпустки.

Встановлено, що Медведчук в'їхав до анексованого Криму 2 серпня о 14:30 на автомобілі Mercedes-Benz Vito через пункт пропуску "Каланчак". Разом з ними в автомобілі перебували Владислав Галішин та Григорій Чалий. Ще один поліцейський - Сергій Засенко - вже знаходився в Криму, оскільки прибув раніше. Офіційно всі вони нібито перебували у відпустках.

На телефонні дзвінки поліцейські не відповідали. Засенко відповів на дзвінок вже у вересні, коли сам Медведчук повернувся в Україну та прийшов на засідання Верховної Ради. Відповідати на питання, чи їздив він з Медведчуком до анексованого Криму, він не відповів.

Як повідомляв "Апостроф", нардеп від "Опозиційною платформи - За життя" Віктор Медведчук і його дружина телеведуча Оксана Марченко в серпні вирушили на відпочинок в окупований Росією Крим. Великого секрету сім'я з цього не робила, адже раніше політик неодноразово заявляв, що відпочивав і буде відпочивати на півострові.