RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

СБУ завела проти Порошенка нові справи: в чому його підозрюють

Адвокат п'ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань повідомив, що Служба безпеки України відкрила проти його підопічного ще півтора десятка нових кримінальних проваджень.

Про це пише "Апостроф" з посиланням на прес-конференцію, яка транслювалася на відеохостингу Youtube.

"4 вересня з'явилося 15 нових кримінальних проваджень. Тепер справи порушила Служба безпеки ", - сказав Ігор Головань.

Адвокат Порошенко уточнив, що його підзахисному інкримінують посягання на територіальну цілісність, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, державній зраді, привласнення власності, фінансування тероризму та втручання в роботу електронно-обчислювальних машин комп'ютерних мереж.


При цьому Головань зауважив, що нові виробництва дублюють ті, що раніше були зареєстровані в ГБР. Серед них - провадження у справі про компанії "Кузня на Рибальському", яке відновили за рішенням Печерського суду.

Адвокат припускає, що в цих справах замішаний колишній власник "Приватбанку" олігарх Ігор Коломойський, оскільки в фабулах справ багато говориться про банківську справу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше п'ятий президент України Петро Порошенко дав свідчення в Апеляційному суді Києва в справі про держзраді побіжного президента Віктора Януковича і здачі Криму.