RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Закрий рота, чувак": Трамп і Байден влаштували жорстку перепалку на дебатах

Під час обговорення питання щодо Верховного суду, на перших дебатах в Клівленді, кандидат в президенти від Демократичної партії Джо Байден накинувся на чинного главу Білого дому з образами, той не залишився в боргу.

Дебати в прямому ефірі транслювали американські телеканали.

Ведучий Кріс Уоллес почав з питання про Верховний суд. Трамп раніше висунув Емі Коні Барретт на пост судді Верховного суду США, але Байден стверджував, що наступний суддя має бути обраний після виборів. Кожному з кандидатів модератор задав питання: "Чому ти правий?".

"Ми виграли вибори. Вибори мають наслідки. І тому маємо право вибирати суддю", - сказав Трамп, додавши, що Емі Коні Барретт "хороша в усіх відношеннях і буде видатною".

У свою чергу, Байден заявив, що у американського народу є шанс вплинути на долю Верховного суду.

"Єдиний спосіб, яким американський народ може висловити свою думку, - то, кого він обирає президентом, а кого - віце-президентом", - сказав він.

Після того, як Трамп неодноразово просив Байдена відповісти, чи розширить він Верховний суд в разі перемоги, щоб усунути прийдешній консервативний ухил, Байден перейшов на грубість.

"Ти замовкнеш, чувак? Продовжуй гавкати, друже", - сказав він.

У відповідь на це діючий президент перейшов на особистості.

"Люди розуміють, Джо - за 47 років [в Вашингтоні] ти нічого не зробив", - відповів Трамп.

Трамп продовжив "нападати" на Байдена і перебивати його, коли він відповідав на питання. В результаті Байден втратив хід своїх думок і назвав Трампа клоуном і "найгіршим президентом в Америці".

Як повідомляв "Апостроф", адміністрація президента США потрапила в скандал через те, що вимагала від розвідки применшувати загрозу російського втручанняв президентські вибори в Штатах, бо це виставляло в поганому світлі Дональда Трампа.