RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Наслідки придушення протестів: в Німеччині відмовилися обслуговувати літак Лукашенка

Профспілка Lufthansa Technik у вівторок, 13 жовтня, відмовилася обслуговувати літак Олександра Лукашенка Boeing 737 (EW-001PA), який приземлився в Гамбурзі (Німеччина).

Про це повідомляє видання Onliner.

Один з літаків для офіційних перельотів Олександра Лукашенка 13 жовтня приземлився в аеропорту Гамбурга, де знаходиться майданчик для технічного обслуговування Lufthansa Technik. Профспілка цієї компанії на наступний день виступила з ініціативою, яка унемовжливлює обслуговування білоруського борту.

"13 жовтня 2020 року в аеропорту м. Фульсбюттель приземлився "Боїнг 737" з реєстраційним номером EW-001PA. Пункт призначення - компанія Lufthansa Technik. Літак буде обслуговуватися тут. Це літак того самого Лукашенка... Ми, профспілкові активісти компанії Lufthansa Technik, самі ведемо важкі переговори з роботодавцем в умовах економічної кризи і боремося за ваші інтереси, проте ми не забуваємо нашу давню традицію міжнародної солідарності і стоїмо пліч-о-пліч з білоруськими працівниками", - йдеться в заяві німецьких профспілок, де звернули увагу на стан справ в Білорусі: придушення протестів, затримання, тиск на працівників, насильство з боку влади і тому подібне.

"Майже 31 рік тому у нас була дуже схожа ситуація. Глава Румунії Чаушеску придушував протести робітників, поки ми повинні були ремонтувати його літак. Тоді ми всі разом відклали в сторону гайкові ключі в знак протесту проти такого стану справ. Як і тоді, так і зараз ми очікуємо, що керівництво компанії Lufthansa Technik утримається від будь-яких санкцій, якщо колеги відмовляться працювати з цим літаком! Але перш за все у нас є вимоги до білоруського уряду!", - додали в Lufthansa Technik.

Заяву німецьких працівників прокоментував голова Білоруського конгресу демократичних профспілок Олександр Ярошук.

"Німеччина - вільна демократична країна. Профспілки свої рішення пропонують, а як вчинить адміністрація, ми не знаємо. Очевидно, що в тій чи іншій формі вони змушені зважати на думку профспілки", - зазначив Ярошук.

Як повідомляв "Апостроф", екс-кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановсьеп 13 жовтня оголосила ультиматум білоруській владі і Олександру Лукашенку.