RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

У Москві вирішили заарештувати нацгвардійця Марківа: різка відповідь МВС України

Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт українського нацгвардійця Віталія Марківа, який 4 листопада повернувся на Батьківщину, нібито за "вбивство двох осіб на Донбасі". МВС України вважає санкцію РФ про його заочний арешт продовженням пропагандистської компанії проти нашої країни і її захисників.

Про це повідомляється в Telegram-каналі МВС України.

"Путінський режим фактично визнав свою участь у спробі фальсифікації справи нацгвардійця Віталія Марківа. А коли не вдалося - починає неприховане власне переслідування! Як кажуть в Росії "На злодієві і шапка горить". Україна ніколи не залишить свого солдата", - заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

11 грудня російські ЗМІ поширили інформацію, що Слідчий комітет РФ хоче заочного арешту Віталія Марківа за нібито причетність до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі і його перекладача громадянина РФ Андрія Миронова.

МВС вважає таку санкцію виключно політично мотивованою і свідчить про причетність Росії до необгрунтованого арешту Віталія Марківа в Італії.

Нагадаємо, 3 листопада Апеляційний суд Мілана повністю виправдав Віталія Марківа, після того як він провів в італійській в'язниці понад три роки за бездоказовим і необґрунтованих звинувачень.

Як повідомляв "Апостроф", Україна зібрала незаперечні докази непричетності Віталія Марківа до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі, винним у якому його визнав італійський суд. За словами Геращенка, це була спланована провокація бойовиків "ДНР", в ході якої "підставили" українця.