RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Зеленський підписав закон про покарання за брехню в декларації: що він передбачає

У середу, 23 грудня, президент України Володимир Зеленський підписав закон про відновлення відповідальності за недостовірне декларування.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Даний закон повертає відповідальність за декларування недостовірної інформації та вносить відповідні зміни до Кримінального кодексу, Кримінально-процесуального кодексу і Закону України "Про запобігання корупції".

"Підписаний документ усуває прогалини в законодавстві, що виникли в зв'язку з рішенням Конституційного суду України від 27 жовтня 2020 року, і забезпечує можливість притягнення до кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації і за неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" , - сказано в повідомленні.

Закон передбачає штрафи і обмеження свободи за недостовірне декларування або умисне неподання декларації.

Раніше повідомлялося, що Європейська комісія може почати механізм призупинення дії безвізового режиму для України після винесених Конституційним судом України рішень про скасування антикорупційних повноважень НАПК, неконституційність окремих положень Закону України "Про Національне антикорупційне бюро України" та інших.